PAKKOTAUKO

Tervehdys ihmiset!

Reenauksestakin on hyvä pitää aina joskus pidempikin tauko. Eihän se mieli kuitenkaan yleensä anna periksi sen suhteen ja itekkin ajattelen monesti, että pidetäänpä salitaukoa sitten, kun sairastellaan, joka ei oikein tervettä filosofiaa ole sekään. No eipä sitä sitten kunnolla juuri koskaan sairastele, niin jää ne pidemmät salitauotkin pitämättä. Pitäs vaan osata olla menemättä joskus viikko pari kerran tai kaksi vuodessa. No nyt sitten tuli ainakin kuukauden pakkolepo. Leikkasivat nivustyrän tuossa viime viikon keskiviikkona. Komia viidentoista tikin ventti tuossa alamahassa ja sitäpä tässä sitten hissutellaan ja parannellaan.

Tyräthän eivät mitään niin tavattoman epänormaaleja ole varsinkaan saliähertäjille, mutta tämä oli kaiketikkin enemmänkin sukuvikaperintöä. Ei se kovasti edes oireillut, mutta välillä hieman vihloi ja oli ärtynyt. Kovin ahnaasti ottivat kuitenkin leikkaukseen, kun ei näillä ole tapana itsestäänkään parantua ja kadota, päinvastoin. Parempi kuulemma leikata heti alkutekijöissään, niin pääsee vähemmällä.

1467732298460-352471458

Hieman puskista tuli kyllä koko prosessi. Olin käynyt tuossa kesäkuun alussa näyttämässä nivuspattia työpaikkalääkärille ja hän pisti minut leikkausjonoon ei akuuttina. No oletin jonon olevan tyyliin perus puoli vuotta tai ainakin useamman kuukauden vähintään (kuten aiemmissa leikkauksissani on ollut tapana ja sääntönä). Sitten perhe pakettiin ja kesälomareissulle maalaismaisemiin. Sinne sitten soittelivat tuossa kesäkuun puolenvälin jälkeen, että oletkos tulossa leikkaukseen ensi keskiviikkona, kun et ole labroissa verikokeissa vielä käynyt. Paha oli toki moisista asioista maalla tietääkään hölkäsenpöläystä, kun tiedot leikkauksesta ja esitoimenpiteistä oli tullut pelkästään etanapostiin kotiosoitteeseen. Voisi nykypäivänä olla ihan järkevää panna dataa myös muissa muodoissa asiakkaille tavoitettavuuden parantamiseksi.

Omega-3:n popsinta piti lopettaa siihen paikkaan, sillä se ohentaa verta ja lisää verenvuotoriskiä leikkauksessa. Itseasiassa olisi pitänyt lopettaa jo aikaisemminkin. Leikkauksen jälkeen ei tule syödä myöskään kolmeen kuukauteen tätä lisää. Melkoiset on varoajat, mutta uskotaan. Itse leikkauksessa tulikin sitten hieman ylimääräistä verenvuotoa juuri tästä johtuen. Leikkaus tehtiin nukutuksessa. Kerrankin sai kunnon päikkärit vedettyä. Kipuja on, mutta nyt noin viikko leikkauksesta on olo kuitenkin jo kohtalainen ja pystyssä voi olla jo melko pitkiäkin aikoja. Nostokieltoa on siten, että viikko leikkauksen jälkeen ei saa nostaa maitopurkkia raskaampia asioita. Toisella viikolla noin viisi kiloa on rajoituksena ja siitä kaksi seuraavaa viikkoa eteenpäin vain hyvin maltillisia pieniä painoja saa kannella. Kuukauden jälkeen voi alkaa hiljakseen palata reenin kimppuun, mutta alkuun kevyemmin luonnollisesti. Jos tyrän päälle asennettu verkko onnistutaan hätiköidessä repimään irti tikeistä, on edessä korjausleikkaus. Ei kiitos sille siis.

Tässä taukoillessa onkin nyt sitten aikaa katsastella hieman harrastukseen liittyviä uusimpia tutkimuksia ja vinkkejä. Niistä voisin kirjoitella ensikerralla jotain.

Kiitos ja näkemiin.

-Hape

Kommentit

kommenttia